Blog

Publicatie Menukaart ECBO : Kleur van het MBO

Op 30 juni 2011 publiceerde ECBO (Expertisecentrum beroepsonderwijs) een handige Waaier/Menukaart met ingrediënten en recepten, uitgelicht uit de literatuurstudie van onderzoeker Wil van Esch (“Kleur van het mbo”, maart 2010) en gekoppeld aan de bevindingen van Divers Advies opgedaan tijdens het uitvoeren van het project KISS (Kansrijke Initiatieven SamenSmelten, in opdracht van SOM MBO).

In de studie is een discussie gevoerd over allochtonen in het MBO, bezien vanuit het perspectief van de thuissituatie, het onderwijs, de aansluiting met de arbeidsmarkt en de samenleving.

Deze speciale Menukaart geeft feitelijke ontwikkelingen weer en biedt praktische, inhoudelijke adviezen aan ROC’s. Tijdens de donderdagmiddaglezing  op 30 juni 2011 werd de Menukaart door ecbo onderzoeker Karel Visser officieel gepresenteerd aan de samenstellers, Marjon Reiziger en Shirley Khoeblal van Divers Advies.

De Menukaart is te bestellen via www.ecbo.nl

Comments are closed.