Blog

ANDERS KIJKEN – ROC kiest diverse wegen

Nieuwe uitgave: Een praktische wegwijzer voor ‘ontgrijzen en divers vergroenen

Anders kijkenROC kiest diverse wegen, de nieuwste publicatie van Divers Advies, Shirley Khoeblal en Marjon Reiziger, is geschreven in opdracht van SOM (Stichting Onderwijsarbeidsmarktfonds).

Deze wegwijzer voor ontgrijzen en divers vergroenen, geeft inzicht in de huidige stand van zaken van diversiteit met daarbij praktische voorbeelden van goed werkende diversiteitsactiviteiten bij verschillende ROC’s (zoals ROC Midden Nederland, ROC A12, ROC Van Twente, ROC Zadkine, ROC Noorderpoort en ROC Nijmegen).

Met trots presenteren wij u hierbij de wegwijzer in PDF:
Anders kijken” (ook te downloaden op www.sommbo.nl).

De wegwijzer bevat gegevens over bewustwording, werven & selecteren, binden & boeien en professionaliseringstrajecten in het middelbaar beroepsonderwijs. Ontgrijzen en divers vergroenen zijn de onderliggende thema’s. Naast theoretische informatie, worden een aantal voorbeelden van initiatieven gegeven die in de dagelijkse onderwijspraktijk gemakkelijk kunnen worden toegepast. Genoemde voorbeelden zijn, om de lees- en bruikbaarheid te bevorderen, in een eenduidig formaat vormgegeven.

Voor meer informatie, bel of mail naar info@diversadvies.nl.

En, mocht u zelf over nuttige (diversiteits)voorbeelden beschikken, bied ze dan aan in hetzelfde formaat als in ‘Anders kijken’. Wij houden ons aanbevolen om ook uw diversiteitsacties verder te begeleiden en naar een hoger plan te tillen.

Wij wensen u veel plezier en inspiratie toe bij het lezen, bestuderen en implementeren van de voorbeelden!

Comments are closed.